سه‌شنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۶
کد مطلب: ۴۱۱۴۹۸

عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس با تأکید بر حاکمیت «قانون جنگل» در فضای بین‌الملل گفت: جمهوری اسلامی ایران تنها در شرایطی از دیپلماسی استقبال می‌کند که مذاکرات منصفانه باشد و منافع عینی برای مردم به همراه داشته باشد.

دیپلماسی بدون دستاورد، پاسخگوی منافع ایران نیست

روح‌الله نجابت در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت، با اشاره به اهمیت همگرایی کشورهای منطقه در راستای کاهش تنش‌ها گفت: منطق دیپلماسی به‌معنای استفاده از مجموعه ابزارهای یک کشور در محیط بین‌الملل است، در شرایطی که امروز بر فضای بین‌الملل بیش از هر چیز «قانون جنگل» حاکم است، صرف اتکا به دیپلماسی کمکی به منافع کشور نمی‌کند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر نگاه جمهوری اسلامی ایران به ملت‌های منطقه، افزود: ما همه ملت‌های منطقه را دوست، همراه و یاور اسلام و ایران می‌دانیم و معتقدیم ظرفیت عظیمی در میان ملت‌های مسلمان برای مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا و اروپا وجود دارد.

وی با اشاره به روند مذاکرات و تحولات سال گذشته تصریح کرد: در حالی که ایران اسلامی در میانه مذاکرات قرار داشت، دشمنان با خدعه و نیرنگ، جنگی تمام‌عیار را با ویترین رژیم اشغالگر علیه کشور ما آغاز کردند. اکنون نیز همان جریان‌ها تلاش دارند مسیری را تحت عنوان دیپلماسی دنبال کنند، در حالی که این روند آورده واقعی برای کشور نخواهد داشت.

نجابت ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده اگر شرایط منصفانه، عادلانه و برابر فراهم باشد، از میز مذاکره کنار نخواهد کشید، اما واقعیت محیط بین‌الملل نشان می‌دهد برخی کشورها صرفاً به‌دنبال تحمیل زور و قدرت‌نمایی خود هستند.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با اشاره به بیانیه اخیر کشورهای اروپایی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: اگر اراده‌ای برای دیپلماسی واقعی وجود داشت، دست‌کم کشورهای اروپایی چنین بیانیه‌ای را علیه سپاه قهرمان پاسداران انقلاب اسلامی صادر نمی‌کردند. دیپلماسی زمانی معنا دارد که آورده‌ای واقعی و منفعتی عینی برای مردم ما داشته باشد.

وی در ادامه با اشاره به نقش برخی کشورهای منطقه در تحولات بین‌المللی اظهار کرد: ضمن احترام به حاکمیت و صلاحیت کشورهای همسایه مانند آذربایجان، ترکیه، عمان و عربستان سعودی، تصور اینکه این کشورها بتوانند در آوردگاهی که قدرت‌های برتر دنیا علیه جمهوری اسلامی ایجاد کرده‌اند، نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کنند، چندان واقع‌بینانه نیست؛ هرچند هر اقدام مفیدی برای ما ارزشمند است.

نجابت همگرایی واقعی منطقه‌ای را در اتکای جمهوری اسلامی به ملت‌های مقاوم دانست و گفت: آنچه در منطقه تحت عنوان تعامل و همگرایی معنا دارد، دست دراز کردن جمهوری اسلامی به سمت ملت‌های مقاوم منطقه از جمله لبنان، فلسطین، عراق و ... است. تجربه نشان داده اتکای ایران اسلامی به مردم، چه در داخل و چه در غرب آسیا، قابل قیاس با هیچ تلاش دیگری نیست.

نماینده مردم شیراز در مجلس با استناد به آموزه‌های قرآنی تأکید کرد: اصل عقلی و نگاه قرآنی بر تقویت قدرت و توان دفاعی برای بازدارندگی دشمن است و همه تلاش جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته در همین مسیر بوده که پس از جنگ ۱۲ روزه این ضرورت دوچندان شد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با ابراز تأسف از میزان پشتیبانی صورت‌گرفته از برخی مجموعه‌های نظامی در جریان جنگ اخیر گفت: گزارش‌هایی که از مجموعه‌های نظامی حاضر در خط مقدم مواجهه با رژیم صهیونیستی دریافت شد، نشان می‌دهد حمایت‌ها می‌توانست جدی‌تر و گسترده‌تر باشد، هرچند با روحیه جهادی و تلاش شبانه‌روزی، کمبودها جبران شد.

وی در پایان با اطمینان‌بخشی به مردم اظهار کرد: تمام توان تسلیحاتی و نظامی که پیش از جنگ ۱۲ روزه در اختیار داشتیم و در جریان جنگ مصرف شد، مجدداً بازسازی و ذخایر تکمیل شده و این مسیر با توان مضاعف ادامه خواهد یافت، هرچند می‌توانست شرایط به‌مراتب بهتر از این رقم بخورد./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار